De beste campings in België

Posted by | februari 03, 2014 | Kamperen Europa | No Comments

Hoewel België als vakantieland bij veel mensen vooral bekend is om z’n mooie cultuursteden die een citytrip waard zijn biedt het land nog veel meer: de Belgische kust, de Vlaamse en Waalse Ardennen, de stille Kempen, de hoge Venen… Voor elke smaak wat wils dus. En in al deze regio’s kan je ook perfect terecht met de camper of met een tent want het aanbod aan campings is enorm.

Uiteraard heeft België een noordelijk zeeklimaat waardoor je dus in de zomer maar zeker ook in de lente er rekening mee moet houden dat het weer niet altijd even geweldig is en dat er behoorlijk wat regen kan vallen. Maar toch kan je vanaf april tot eind september ook rekenen op zachte temperaturen en behoorlijk wat zon. En een echte kampeerder laat zich niet afschrikken door een paar druppels nu en dan toch?

Een goede camping vinden

Je vraagt je misschien af hoe je het beste campings kan vinden in België? Wel zo moeilijk is dat niet. Eerst en vooral kan je gebruik maken van internet om een eerste selectie te maken of te kijken of er überhaupt campings in de buurt zijn van de plek waar je graag je vakantie wilt doorbrengen. In principe is het mogelijk overal te kamperen, al missen sommige grote steden wel campings die echt aan de rand van de stad liggen en die een snelle verbinding met het centrum hebben via het openbaar vervoer. Voor de grote natuurgebieden en de kust is er echter een ruime keuze in campings.

Eens je een eerste selectie gemaakt hebt en een idee gekregen hebt van de mogelijkheden doe je er goed aan om iets uitgebreider op onderzoek te gaan en een aantal betrouwbare gidsen te raadplegen. Op het internet vind je immers soms een overdaad aan informatie maar deze is niet altijd even betrouwbaar. Gelukkig zijn er de campinggidsen.

anwb camping gids 2009

Vergeet de gids niet

Een campinggids wordt meestal jaarlijks bijgewerkt door vakantiegangers zelf die als vrijwilliger voor de uitgever werken of door professionele enquêteurs. Deze bezoeken alle campings uit de gids en bekijken aan de hand van een checklist welke faciliteiten een camping biedt en of deze in goede staat zijn. Ook worden altijd de meest recente tarieven genoteerd, de openingstijden en datums en de manieren waarop je kan reserveren.

Boek, internet of app

De gids zelf wordt de laatste jaren niet enkel meer in boekvorm uitgegeven maar ook via de websites van de uitgevers en soms zelfs via mobiele applicaties voor iPhone of Android. Hoewel zo’n campinggids of de app vaak betalend is loont het zeker de moeite daarin te investeren. Het is een niet te onderschatten bron van informatie die je zeker zal helpen bij het maken van een goede keuze voor een camping in de Benelux.

Leave a Reply

Your email address will not be published.