Kamperen als kind

Posted by | februari 10, 2010 | Kamperen Europa | No Comments

Enkele van de leukste herinneringen die ik heb aan kamperen zijn de keren dat we met de hele familie op stap gingen. Hup in de auto en rijden, voor ons (mijn broertje en ik) gevoel uren natuurlijk terwijl we amper een uur in de auto zaten en al op de plaats van bestemming waren. We hadden daar de eerste jaren een plaats op het veldje waar we dan met een tent stonden en later hadden we de caravan overgenomen van mijn opa en oma en hadden we een vaste plek.

Met de tent op het veldje

De jaren die we met de tent op het veldje hebben gestaan, staan me nog het meeste bij. Het feit dat jet met een WC rol onder je arm naar het toilet gebouw moest lopen, de kraan die midden op het veldje stond en vooral het alleen maar buiten spelen met andere kinderen. Het maakte werkelijk niet uit welke taal ze spraken, want kinderen kunnen altijd met elkaar spelen. Voetballen, met gras armbandjes maken en met de auto’s en barbies spelen het gebeurde allemaal. Ik heb daar vrienden voor het leven gemaakt, veel mensen die we dan een aantal jaar achtereen terugzagen op het veldje en eigenlijk daarna nooit meer. Het was altijd heerlijk op de camping.

met de wc rol onder de arm!

De natuur in

Je was als het ware een met de natuur, het doet me terug denken aan wandelingen door het bos, het meertje midden in het bos en de nachtwandeling. De nachtwandeling die eigenlijk in de schemering was en wat waren we blij toen we een dier gezien hadden! Dat het een dikke pad was midden op het pad maakte niets meer uit, we hadden een nachtwandeling gemaakt (om 22:00 uur) en we hadden een dier gezien. Ja, kamperen laat mij in ieder geval terug kijken op hele mooie herinneringen uit mijn kindertijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.